Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Πέραμα και τη Σαλαμίνα ο Στ. Θεοδωράκης για τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα

Στο Πέραμα και τη Σαλαμίνα ο Στ. Θεοδωράκης για τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα


Με σκάφος του Λιμενικού, ο Σταύρος Θεοδωράκης πήγε το μεσημέρι στη Σαλαμίνα, όπου ενημερώθηκε εν πλω για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές από τον αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη, ενώ είχε και τηλεφωνική συνομιλία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Κατά την επίσκεψή του στη Σαλαμίνα ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με τη δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου και με τοπικούς παράγοντες. Μαζί με τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, συνομίλησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικολογικής καταστροφής που έχει προκληθεί από την πετρελαιοκηλίδα. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την περιοχή Κυνοσούρας, ανοιχτά της οποίας σημειώθηκε το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το τέλος της επίσκεψής του δήλωσε πως πρόκειται για μεγάλο πρόβλημα και ότι οι κάτοικοι είναι πολύ θυμωμένοι γι΄αυτό που συνέβη καθώς ανατρέπει τη ζωή και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
«Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Κάποια γίνονται με καθυστέρηση, αλλά ο πανικός δεν είναι η λύση. Μιλήσαμε με τη δήμαρχο και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία για το πώς θα μπορούσαμε να πιέσουμε για καλύτερες και γρηγορότερες αποφάσεις. Δεν πρέπει να παραμεληθεί η Σαλαμίνα. Προφανώς υπάρχουν και άλλα μέτωπα, αλλά αυτό το νησί που έχει τόσα προβλήματα και είναι πάντα περικυκλωμένο από πιθανές οικολογικές "βόμβες", θα πρέπει να έχει την προσοχή μας» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης
«Δεν πρέπει να δώσουμε μια αρνητική εικόνα της ευρύτερης περιοχής -σε όλους όσοι καραδοκούν και μιλούν για έναν κατεστραμμένο Σαρωνικό» τόνισε.
Από την πλευρά της η δήμαρχος Σαλαμίνας απηύθυνε έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να μην αποχωρήσουν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά να ενισχυθούν και να βοηθήσουν ώστε να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των ακτών το συντομότερο δυνατόν.