Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Η θέση της Ελλάδας ήταν και είναι στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*


Η θέση της Ελλάδας ήταν και είναι στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης
*Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*



Με την κατάσταση στη χώρα να παραμένει δραματική, την «περήφανη διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης να βρίσκεται 24 μήνες πίσω,την αξιολόγηση να παραπαίει και  τις ατελείωτες παλινωδίες, χωρίς κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, η αποτυχία του κου Τσίπρα είναι πλέον η μόνη «κόκκινη γραμμή» του. Η προσωπική αναξιοπιστία του Πρωθυπουργού, που δεν κατάφερε να υλοποιήσει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, οδηγεί τους δανειστές μας να απαιτούν όλο και περισσότερα μέτρα, όλο και μεγαλύτερες πρόσθετες δεσμεύσεις.

Κάτω από το βάρος της φτώχειας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης, η ευρεία δυσαρέσκεια στην κοινωνία, αποτυπώνεται πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις, με τους πολίτες να βλέπουν τις σκληρές προσπάθειές τους να πέφτουν στο κενό και την αξιοπρέπειά τους να καταρρακώνεται.Δεν είναι τυχαία η πιο «βίαιη» μετακίνηση στην πρόθεση ψήφου  των πολιτών, με τη  Νέα Δημοκρατία  να απολαμβάνει πλέον προβάδισμα 16,5 μονάδων με διπλάσιο ποσοστό στήριξης  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και τους οκτώ στους δέκα πολίτες (62%) να κρίνουν αρνητικά την πρώτη διετία της Κυβέρνησης στην εξουσία, ενώη συντριπτική πλειοψηφία (78,5%) εκτιμά πως η κυβέρνηση θα κλείσει τελικά την αξιολόγηση με τίμημα νέα μέτρα.

Τα παραδείγματα των «επιτυχιών» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά τις προεκλογικές και μετεκλογικές της δεσμεύσεις, τη συμφωνία και την περιβόητη διαπραγμάτευση, είναι να παραλάβει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ το 2014, να το κατεβάσει στις 8.500 ευρώ το 2015 και το 2017 να δηλώνει με «περηφάνεια» ότι δεν θα δεχτεί να κατέβει κάτω από τις 6.000 ευρώ! Επίσης το συντελεστή ΦΠΑ, από 19% το 2014,«κατάφερε» να τον φτάσει στο 24%!

Είναι πλέον φανερό ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ανασυγκρότηση, οξυγόνο, ανάταξη διότι  η σημερινή εικόνα τηςκαι η σημερινή Κυβέρνησή της δεν της αξίζει, δεν αποτελεί το μέλλον και την προοπτική της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Γερμανία και τις συναντήσεις του με την Καγκελάριο Angela Merkel, τον Υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schauble, βουλευτές του Κόμματος CDU αλλά και εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας, είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τη λιτότητα, τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν οι Έλληνες, την ακραία φτώχεια, την ανεργία. Παράλληλα έκανε απολύτως σαφή τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας ως κυβερνητική πρόταση.

Το οδοιπορικό εξόδου από την κρίση είναι ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων ανάπτυξης για την μετά τα μνημόνια εποχή, χωρίς αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων, μεπαραγωγική ανασυγκρότηση και ενότητα των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας. Σχέδιο ευέλικτης και αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης. Πρόταση για την ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Στόχο διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος με την απαιτούμενη αξιοπιστία. Αποφασιστικότητα στην διαμόρφωση των συνθηκών για να ξαναγίνει η Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, στο κέντρο της Ευρώπης, στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.Σχέδιο τεκμηριωμένο, αποφασιστικό και ρεαλιστικό.

Αρχές μας στη Νέα Δημοκρατία είναι η αλήθεια, ο ρεαλισμός και η υπευθυνότητα. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν θα πάνε χαμένες. Μετά από 7 χρόνια κρίσης,σε μια δύσκολη περίοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση,  η Ελλάδα με τη βοήθεια των εταίρων της θα να βγει οριστικά από το τέλμακαι εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να το εξασφαλίσουμε.

Για εμάς, νίκη δεν είναι η κατάκτηση της εξουσίας, αλλά η επαναφορά της πατρίδας μας στην κανονικότητα και η επιστροφή του χαμόγελου στα πρόσωπα των Ελλήνων.











*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου